Секретният сътрудник в мракобесното Първо главно управление на Държавна сигурност Божидар Данев е направил всичко възможно, за да си осигури пожизнен мандат като шеф на Българската стопанска камара, научи БЛИЦ.
Празнословецът, който от 20 години отегчава до смърт аудиторията по всевъзможни бизнес форуми, е решил да се превърне в диктатор от ранга на Сталин.

БЛИЦ научи, че за да си осигури доживотното оставане на поста, Данев е назначил по-голямата част от Управителния съвет на БСК на трудови договори. Изключения правят само шефката на ДСК Виолина Маринова и Величко Александров.

По този начин храненикът на Държавна сигурност смята, че ще притъпи недоволството от обсебването на обществената позиция, която заема повече от две десетилетия.

По време на дейността си Данев не може да се похвали с успешни проекти и успехи, но по до болка познатия тертип на Бай Ганьо, се опитва да напътства държавните институции и дори си позволи да държи остър тон на премиреа Бойко Борисов по ключови обществени теми.

Наплитането на интриги е другата запазена марка на Данев, която е овладял до съвършенство по време на развития социализъм. Двамата си ортака си в БСК Сашо Дончев си оспорват първото място в забъркването на скандали, с които искат да си осигурят телевизионно присъствие във водещите медии.

Остава ни надеждата, че малкото останали в България талантливи специалисти ще подемат кръстоносен поход срещу порочните бизнес практики и ще пометат Божидар Данев от поста му.