Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и неговите съпартийци Десислав Чуколов, Явор Нотев и Николай Александров отбелязаха 72 години от Деня на победата - 9 май. Пред Паметника на Незнайния войн те отдадоха почит на жертвите на Втората световна война.
По традиция мероприятието продължи с шествие „Безсмъртен полк“ до Паметника на Съветската армия, където бяха поднесени венци и цветя.
 
На честването присъстваха и съпредседателите на коалиция "Обединени патриоти"  вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.
 
Пред камерата на АЛФА ТВ Волен Сидеров заяви, че на хората, които смятат, че не е редно да се преклонят пред милионите жертви във войната, им липсва нещо човешко. Той подчерта, че на поклонението пред милионите руски жертви трябва да бъдат всички представители на парламента.

„Би трябвало, защото руският народ дава най-много жертви – войници, офицери, цивилни, жени, деца. Това трябва да се почита от всички политически сили, от всички посолства. Не мисля, че е редно да се делят на про и анти. В случая става дума за жертви, с които е освободена днешна Европа, чийто ден също така се чества. Виждам едно разделение на политическия елит на Деня на Европа и на Деня на победата. Трябва да се съединят, да се честват заедно, поклонението да бъде общо, тъй като това са жертви, дадени за бъдещето, за тези, които сега живеят и в Европа, и извън ЕС“, заяви Сидеров.
 
По думите на Сидеров няма никаква причина да бъдем враждебно настроени спрямо Русия. Нямаме нито културна, нито икономическа изгода от това, заключи Сидеров.