Бутилката с шампанско бе отворена в щаба на ГЕРБ Бургас на ул. ”Конт Андрованти” малко след 20 часа тази вечер. В централата на победителите празнуваха, но бяха обрани в коментарите си, предаде Флагман.
„Да изчакаме официалната информация”, призова общинският лидер на ГЕРБ в Бургас Иван Вълков. Той благодари на всички, които са подкрепили партийната листа и обеща, че ГЕРБ ще изпълни поетите по време на кампанията ангажименти.

ГЕРБ Бургас ще вкара между 5 и 7 депутати в следващия парламент, сочат данните от екзитпола. До голяма степен това зависи от броя на партиите, които попадат в 44-ото НС.


Румен Желев(в средата) бе в отлично настроение. Явно е уверен, че е събрал преференциална подкрепа. До него е зам.-областният управител на Бургас Севдалина Турманова

Иван Вълков бе категоричен, че в Бургас очаква един от най-добрите резултати в страната. При евентуално управление на ГЕРБ листата със сигурност ще бъде значително „издърпана” и може да се стигне до хипотеза, в която 9-ия д-р Стойно Стойнов, представител на гражданската квота, попадне в парламента.

Преференциално пренареждане на листата изглежда трудно, предвид високия резултат, който се очаква за ГЕРБ в Бургаска област - между 45 и 50 хил.гласа. Ще са необходими между 4500-5000 гласа за активиране на преференцията.



Снимки и видео: Флагман