Разкритията на напусналия Нова телевизия разследващ журналист Васил Иванов за налагана системна цензура от шефката на “Новини и актуални предавания” Дарина Сарелска, всъщност ясно показват, че задкулисието на кръга „Капитал“ в лицето на Иво Прокопиев, не само че е овладяло изцяло „мейнстрийма“ на националните телевизии, но и се разправя брутално с всеки, дръзнал да изрази мнение различно от следваната линия.
В изтеклите стенограми „АРГО“ лъсна цялата истина за влиянието, което имат Прокопиев, Христо Иванов, Антоанета Цонева и цялата група грантово зависими „бизнесмени“, „политици“, „политолози“, „социолози“, „протестъри“ и прочие захранвани от Сорос вредители в обществото. Коментирайки със смях възможностите, които имат за медийно влияние, очевидно имайки предвид подчинените им журналисти, редактори, продуценти и директори на новините във водещите национални телевизиите - на които според Прокопиев и компания трябва да бъде казвано „кого и какво да питат“, всъщност става кристално ясна цялата подмолна схема за манипулация.

Дарина Сарелска обаче е само върхът на пирамидата, която е окупирала редакционната политика на Нова телевизия, в услуга на олигархичния кръг "Капитал". Макар Прокопиев да дърпа чрез нея конците в телевизията, ключова роля в този кръг играят подчинените на Сарелска Миролюба Бенатова, Генка Шекерова, Ани Цолова, Виктор Николаев, Валерия Чанкова, Марина Цекова, Лора Крумова и Галя Щърбева. Последните две са сред бенефициентите на Фондация "Америка за България".

Ани Цолова и Миролюба Бенатова вече изтриха постовете си във фейсбук от вчера, в които яростно защитаваха Сарелска, очевидно в опит да се разграничат от вече компрометираната си шефка.

Самата Сарелска постъпва в БТВ и започва работа в предаването на ченгето от Държавна сигурност Иво Инджев. От 2012-2013 година, първоначално в БТВ, а после и в Нова телевизия, Сарелска продължава неприкрито да обслужва и да прокарва интересите на олигарсите Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев. Като директор на Новините и публицистичните предавания в двете телевизии, тя редовно пробутва гости на актуалните студиа да бъдат "граждански" активисти от НПО-та, финансирани от Фондация "Америка за България" и Институт „Отворено общество“. Примерите са неизброими, а в сутрешния блок на Нова телевизия един през друг се прескачат Христо Иванов, Радан Кънев, Антоанета Цонева, самият Иво Прокопиев, както и цялата кохорта грантови хрантутници.

Във фейсбук пък Сарелска е приятел с професионалните протестъри и журналистически слуги на олигархията, като Константин Павлов - Комитата, Асен Генов, Иво Мирчев, Весислава Попова, Полина Паунова, а дори и съдийката, поставила рекорд по бавно правосъдие - Мирослава Тодорова.
И докато конкретния повод за разразилия се скандал, е натиск от Сарелска върху Васил Иванов по повод разследване на вероятни далавери с участието на нейни близки, то далеч по-притеснително е поведението на шефката на „Новини и актуални предавания“ в Нова телевизия в услуга на кръга „Капитал“.