Голяма част от структурите на ГЕРБ в областните градове са в приповдигнато настроение от избутването на Румяна Бъчварова на осмото място в листите с кандидат-депутати, научи БЛИЦ.
По-рано днес медията ни възпламени бомба с новината, че силовата шефка в правителството на Борисов, е бламирана в списъците и е поставена на неизбираема позиция.

БЛИЦ разкри и причината за поставянето на Бъчварова в ъгъла - интригите, с които подмолно атакуваше Цветан Цветанов и постоянните опити за сближаване на най-голямата партия с реформаторите, които постоянно извиваха ръцете на ГЕРБ с истеричните си ултиматуми.

Бъчварова, която е близка приятелка на издателя на кафяви медии Иво Прокопиев, от дълго време е недолюбвана от партийните структури заради неубедителното си представяне като вътрешен министър. Бъчварова не бе приета насериозно не само от партийците, но и от директорите на служби, които гледаха на нея с насмешка.

Сега Бъчварова ще гледа 44-ото Народно събрание само от телевизионния екран и най-вероятно ще се върне към социологията.

Без нея, ГЕРБ със сигурност ще покачи изборния си резултат.