Вашето предаване е сериозно и предлагам да не влизаме в такъв водевил. Това заяви в ефира на bTV Румен Петков относно скандала, че Корнелия Нинова е получила разрешение от Москва за издигането на генерал Румен Радев.
"Не знам защо има стремеж у хора от БСП да се държи в партията тоя обяснителен режим. Това е техен проблем", заяви Петков.

"Аз познавам Леонид от години, имаме си и лични отношения, не ми е бил посредник. Ако това е практика на някои от тези пишман анализатри, да се правят такива внушения, е унизително", заяви той по повод на коментар известен анализатор.

"Нашата партия е най-интелигентната политически. Още веднъж държа да подчертая, че този водевил не е наш, не е нашият стил това. Който иска да си върти БСП, но да не вкарва нас в това", каза той.

"Не искам да ставам участник в задочния разговор между ген. Решетников и Нинова. Той все пак не е човек, който лъже. Не допускам и, че госпожа Нинова е казала, че той е корумпиран. Разрешете ми да изразя едно несъгласие към това, че Леонид е корумпиран. Той е много честен достоен и обича България" каза още Петков.