Започнаха консултациите между президента Румен Радев и представители на парламентарната група на „Обединени патриоти“. В съответствие с Конституцията - чл. 99, ал. 1, президентът провежда консултации с парламентарно представените политически сили, преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях. От страна на „Обединени патриоти“ в сградата на „Дондуков“ 2 пристигнаха тримата съпредседатели Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.
Президентът Румен Радев вече проведе консултации с представители на парламентарните групи на „Воля“ и ДПС. Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки заяви, че на първия етап нямат особен проблем да подкрепят правителството. Той уточни още, че на консултациите с президента са се обединили около това, че бързи избори веднага отново биха били пагубни за българската държава, а от там и за българския народ и българския бизнес. Друго, около което са постигнали консенсус с държавния глава е, че тяхната парламентарна група е единствената, която на първия етап може да доведе до стабилност на управлението. 

От своя страна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поиска управленска програма до председателството на европейското председателство, а след това да се прецени в каква посока ще се върви. Карадайъ подчерта, че ДПС не държи да участва в следващата изпълнителна власт и подчерта, че крайният национализъм и радикализъм не бива да се включват във властта. 

Във вторник президентът Румен Радев ще продължи консултациите с представителите на парламентарната група на "БСП за България" от 13.30 часа, а от 15.00 часа с тези на ПП ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!