Зловонен корупционен мирис се разнесе над българското въздушно пространство от сделката за покупка на изтребители, която подготвя служебното правителство на Герджиков, научи БЛИЦ от свои източници във военновъздушните сили.
Временната власт е заложила в инвестиционния проект да се купят осем летателни машини за близо 1,5 милиарда лева. Колосалната сума ще бъде пръсната за изтребители от модела "Грипен", които според специалисти са еквивалента на трабант в автомобилното приозводство.

Ръководни фигури от българската армия са втрещени от решението на т.нар. работна група към военното министерство, която се спира на калпавите изтребители, вместо на американските F-16, които са се доказали в множество войни.

"Няма друго обяснение за подобни действия освен тлъстата комисионна. Безумие е правителството на Герджиков да лобира за подобна сделка, след като е ясно, че още през следващата седмица ще има ново правителство", категорични са висши военни пред БЛИЦ.

Това е поредното минно поле, което Герджиков залага пред Бойко Борисов.

Гафовете на бившия синдик на "Агробизнесбанк" започнаха още с встъпването му в длъжност. Той си затвори очите пред наглостта на министрите му да се качат отново на мерцедесите на НСО, след като Борисов го бе забранил още през април м.г.

Последва обвинението срещу вицепремиера и здравен министър Илко Семерджиев и привикването в прокуратурата на икономическия министър Седларски, който бе уличен да лобира в полза на чуждестранна компания.

Върхът на безумието бе отстраняването на главния секретар на МВР Георги Костов с абсурдния мотив, че не се ползва с политическо доверие.

По този повод бившият главен прокурор Никола Филчев призива Герджиков сам да влезе в затвора, но той едва ли ще се вслуша в съвета му.

Ивайло КРАЧУНОВ