„Днес се срещнах с областния управител на област Хасково Минко Ангелов и с кмета на града Добри Беливанов. Разговаряхме за проблема с питейната вода в града и срокът за изграждане на оградата по границата ни с Турция, както и за инвестициите и развитието на града”, това написа преди минути президентът Румен Радев, който бе в града и от там заговори за сериозен проблем, който му напомня синдрома „Чернобил”.

„Действията на служебното правителство във връзка с проблема с питейната вода в Хасково са адекватни и своевременни. За проблема се е знаело още от септември месец миналата година, а ние разбираме чак сега. Информацията е укривана.

Местната власт, с подкрепата на държавата, полага максимални усилия за разрешаване на проблема. Областният управител и кметът на Хасково ме увериха, че се търсят алтернативни водоизточници, които да гарантират здравето на хората. Надеждата на всички е, че няма да се стигне до воден режим в града.

Работи се усилено по завършването на строежа на оградата по границата ни с Турция. Съществуват редица смущаващи факти относно договорите, според които се финансира двуредова ограда, но се изгражда едноредова. Ще настоявам истината да бъде изяснена”, пише още президентът.