Подчертахме, че не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт. Това каза на брифинг лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след проведените консултации с президента Румен Радев, предаде „Фокус“.
„Приключиха консултациите при президента с ДПС. Изразихме нашата позиция, която е, че при така конфигурирано НС, отговорните политически партии е редно да съставят програма за управление до края на председателството на ЕС и около нея да се формира мнозинство в НС. Подчертахме, че не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт. Изразихме и становище, че имайки предвид регионалните геополитически процеси, процесите, които текат в Европа, отчитайки, че радикализмите и национализмите под една или друга форма в Европа в момента увеличават своето влияние, отчитайки, че системните партии в Европа се обединяват за противодействие на радикализмите и национализмите“, заяви Карадайъ.

По думите му България не бива да прави изключение. „Под никаква форма не бива да бъдат толерирани крайни радикализми и национализми. Всички тези партии, които са системни не бива да толерират крайни национализми“, каза още лидерът на ДПС.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!