В ляво коалицията става невъзможна. В основата на всичко лежи една проста сметка. Или имате мнозинство и управлявате стандартно или имате малцинство и търсите подкрепа. Това заяви в предаването "Още от деня" проф. Михаил Константинов.
В студиото бе и социоложката Евелина Славкова от агенция "Тренд". "Борисов беше прав, че сложното идва от днес", заяви тя.

"Надявам се, че на българските политици им е дошъл акълът и няма да искат да се стига до нови избори, защото ще ни отнемат председателството на ЕС", каза Константинов.

"Още преди тези избори се появи хипотезата, че ще има още едни избори. Тя съществува и в момента. Много са въпросителните какво следва. Важно е да видим програмите на партиите и дали те ще успеят да се спогодят. Все пак Симеонов и Каракачанов подкрепяха предното правителство. Все пак там имаше диалог още тогава и сега ще е по-лесно", добави социоложката.

"Има нужда от трансфер на властта. Всяка власт омръзва и, за да не се сменя по силов начин, тя се сменя с избори. Но смяната не винаги е към по-доброто. Чърчил е казал, че най-важният аргумент срещу демокрацията е 5 минути разговор с един обикновен гражданин. Хората не искат антисистемен играч обаче като Марешки", каза той.