Формулата за новото правителство според мен е 13 на 4 като брой министри, тоест 13 за ГЕРБ и 4 за Обединените патриоти. Това е справедливата формула, защото тя отговаря на съотношението 95 към 27, което е съотношението между депутатите на тези политически сили. Това коментира математикът и професор Михаил Константинов, цитиран от novini.bg. 
И допълни, че всъщност това е най-близката пропорция до депутатите: „Защото сме виждали в предишни парламенти как по-малки сили излизат облагодетелствани, а в случая това е справедливата формула, в която никой не е ощетен”. 

„Не знам какво значи по-добра или по-лоша комбинация от тази между ГЕРБ и Реформаторите в предишното управление и ГЕРБ и Патриотите в бъдещото. Разчитам обаче тази връзка ГЕРБ и Обединени патриоти да бъде по-устойчива. Тази коалиция има всички шансове да бъде такава”, смята още той. 

Относно това, ще има ли четиригодишен мандат, или отново ще сме свидетели на оставки и скандали, математикът каза пред следното: „Отново се очаква от мен да хвърлям боб, но няма да го направя. Това, което мога да кажа със сигурност е, че ще издържи две години този парламент. Не виждам в момента кой точно би клатил това Народно събрание. А след две години, през 2019 година, както знаете, ще има евроизбори, така че и политическата игра може да е друга и да се правят други комбинации. Виждаме къс хоризонт от две години и един дълъг хоризонт от четири години, пълен мандат на този парламент. Дай Боже да го видим”.