Варненецът патриот Костадин Костадинов, който се прочу със своя учебник по родинознание, и неговата партия „Възраждане“  събират подписи за регистрация на организацията в ЦИК за участие в предстоящите избори.
Винаги съм смятал, че освен да се критикува, трябва и да се предлагат решения. България отдавна вече няма нужда от избори, а от революция – всенародна и отчаяна, но ще опитаме за последно да променим съдбата си по този начин. Дали ще успеем, зависи от вас – българи, съмишленици, приятели! Не сме сами, подкрепят ни хора от цялата страна и нашите сънародници зад граница. Битката ще е неравна, но пък колкото повече са враговете, толкова по-голяма е и славата:) Който желае да ни помогне или да се включи заедно с нас в събирането на подписите, нека ме потърси. Време ни е за ВЪЗРАЖДАНЕ! Това написа самият Костадинов във Фейсбук.
 
Костадин Костадинов

Междувременно някои медии вече съобщиха, че във Варна  хиляди ядосани варненци се организират в социалните мрежи в нещо като „въстание срещу Марешки“. Гражданите са недоволни, че този субект, наричан често и „мутра“, ще е приносът на морската столица в националната политика. Те се срамуват от този факт и се опитват да създадат проект или партия, условно наречени „анти-Марешки“.
Костадинов косвено потвърди, че проектът „анти-Марешки“ ще въвлече и него.  „Действително има огромно напрежение, Варна клокочи от вътре срещу Марешки“, обясни Костадинов и добави, че на някакъв етап това ще роди политическа вълна и варненските политици не могат да се правят на глухи и слепи. Някой трябва да направи нещо наистина, макар че конкретно сега бунтът изглежда донякъде изненадващ.
Не съм очаквал, че обявяването на началото на събиране на подписи за регистрация на „Възраждане“ за изборите ще има такъв ефект:) От вчера до днес непрекъснато отговарям на съобщения на стотици хора, познати и непознати, които искат да ни подкрепят. Снощи не ми остана много време за спане покрай цялото писане, пращане и препращане на бланки и инструкции:) Благодаря ви, българи, ще се борим и бием (ако трябва) заедно, и ще направим това, което трябва, за да възродим България отново!, пише още Костадинов.

И ОЩЕ:

Стана почти невъзможно да отговарям на всички желаещи да изтеглят бланка и да събират подписи за Възраждане. Затова публикувам бланката със следната инструкция:)
1. Не номерирайте отделните имена. Това ще го направим ние когато съберем всички списъци от цялата страна.
2. Трябва да се подпишете най-отдолу като човек, събрал подписите.
3. Трябва да ни ги пратите с куриер на адрес – гр. Варна, ул. „Петко Тодоров“ 10, Красен Калчев, тел. 0897 72 86 57.
4. Пратката трябва да пристигне най-късно в събота, 4 февруари,затова я пуснете най-късно в петък, 3 февруари. Сроковете са много кратки, защото трябва до 8 февруари да сме ги набрали и в електронен вариант и да внесем в ЦИК.
И на последно място, но не и по значение – много ви благодаря за подкрепата! Ще се опитат да не ни допуснат до участие в изборите, така че всеки подпис ще е от жизнено значение за нас!