От РБ не виждаме друг възможен формат освен формата на сегашното мнозинство, възможно е с някакви допълнения. Категорично изключваме участието на БСП и ДПС в този формат. Това каза пред журналисти в НС министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов след проведената среща между ПФ и РБ, предаде „Фокус“.
„РБ на базата на решението на Изпълнителния си съвет продължава с предварителни срещи и разговори от гледна точка на това да бъде изследвана възможността има ли възможност за трайно мнозинство, обединено около политики в този парламент, който да излъчи реформаторско правителство“, обясни той.

„На базата на консултациите ще информираме и Изпълнителния съвет на блока и парламентарната група и ще вземем своето окончателно решение ще вземем ли изпълнение на мандата в понеделник или ще върнем мандата на президента с благодарност за честта, която е оказал на блока“, уточни той. „Като действащ член на правителството в оставка декларирам твърдата ми позиция от името на правителството, че всичко, за което говорят от ПФ, са важни приоритети и те бяха и мисля, че до голяма степен бяха реализирани в рамките на 2 години“, посочи Петър Москов.

По думите му РБ, ПФ и ГЕРБ са съгласни,че е по-добре държавата да не влиза в спирала на неопределеност и несигурност, но въпросът е дали това е възможно и по какви точки. „И с ГЕРБ, и с ПФ имаме много допирни точки, но имаме и много разлики,които могат да се окажат непреодолими“, коментира министърът в оставка.