Видяхме голяма подкрепа. Срещнахме одобрението на хората по време на цялата кампания и затова резултатите са такива все пак. Това заяви в предаването "Още от деня" зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев.
"Имаше разминаване в резултатите и нагласите ни, защото ние играхме срещу две големи партии с много голям финансов ресурс. Администрациите в изборите бяха впрегнати, имаше впрегнат и корпоративния вот. Това, с което излязохме като предварителна програма, сега беше взаимствано от програмите на всички политически сили. Те се опитаха да ни копират и да повтарят това, което ние в продължение на 2 години сме се опитваме да реализираме. Това разбира се внесе объркване у избирателите", добави Ячев.

"И двата дни бях на границата заедно с Валери Симеонов и родни патриоти. Ние от години се опитваме да спрем изборния туризъм. Категорично не е имало проява на агресия. Заснети и монтирана по един начин, всяка една сцена може да бъде представена през медиите по различен начин. Не е имало прояви на насилие. Гордеем се с това, което направихме. Показахме на държавата как трябва да се действа. Не сме отишли на границата за да помпаме рейтинг", каза той.

"Първото, което ще направим, ако сме на власт, е да намалим изборните секции в Турция", призна патриотът.

"ДПС е партия, която 25 години участва във властта. Нормално е резултатите ни да са близки", каза Ячев.

"Опипване на терена няма. Ние няма да завиваме на никъде. Получи се една много интересна ситуация. Когато излязохме ноември месец с една предизборна програма, там имаше няколко акценти - 300 лева пенсия, борба с престъпността и мафията. В последствие ГЕРБ и БСП взаимстваха това. Един от основните ни приоритети е пенсията. Този приоритет го има в програмата на ГЕРБ, тъй че не виждам какъв проблем може да видим при една коалиция. Ние вече имаме история с тях", каза той.

На въпрос дали искат да участват във властта с министри Ячев отговори, че всичко е възможно. "Ако се спазят всички акценти и се изложат на преден план всички наши приоритети и бъдат подкрепени от ГЕРБ, тогава ОП могат да поемат и пряка отговорност за управлението. Не искаме на всяка цена министерски кресла. Доказали сме, че можем да подкрепяме активно мнозинство, без да сме във властта", каза той.