"Всички трябва да се съобразяваме с хората. Водещият в изборите, според екзит пола, започна да говори за увеличаване на доходите", коментира Калоян Паргов от БСП в ефира на Канал 3. 
"Очаквам да се вдигне вота, защото от малките села все още не е отчетен. На тези избори е важно кой ще е трети. Момента на преписване на програмите приключи сега е времето за наддаване", заяви от своя страна Емил Димитров от Обединените патриоти.  
 
"Това са екзитполовете към 18 часа, а трябва да изчакаме окончателните резултати. По-важното е какво ще се случи от утре. Самите Обединени патриоти имат своето виждане за управление на страната. По-много точки имаме допирни точки, но те сами ще решат кой да подкрепят. По-важното е, че ГЕРБ остават сами. Ако резултатите се потвърдят, ние ще поздравим победителите", допълни Паргов. 
 
"Явихме се в тежки за автентичната десница избори, разделени на три. Ако ги съберете тази три формации, ще видите, че общо правим 10%. Това разделение не беше в полза на десницата. За нас от тук нататък има един път - дясноцентриско правителство", коментира Румен Христов от Реформаторския блок.