Голяма битка се разигра в Пиринско с преференциите, тя бе ожесточена най-вече в редиците на ГЕРБ. Резултатите доведоха до пълно разбъркване и пренареждане на листата.

Така със сигурност в парламента влиза последният от листата Стефан Апостолов, който има 6637 преференции. 23-годишният Апостолов е футболен съдия и син на кмета на община Симитли Апостол Апостолов.

С преференции 6703 на брой влиза и Александър Манолев , шеф на Агенцията по метереологичен контрол. Той става депутат на ГЕРБ от Сандански. На практика той от пето място става втори след  водача Цветан Цветанов. Шестият от листата също ще стане депутат, това е Георги Динев от Петрич, който има 5532 лични преференции.

Александър Мацурев от Банско пък има 3613 преференции.

Предварителните данни сочат, че преференциално в следващия парламент от листата на ГЕРБ в Пиринско ще влязат трима – Александър Манолев, Стефан Апостолов и Георги Динев.

Водачът Цветан Цветанов вероятно ще влезе в Народното събрание от Велико Търново. Областният лидер на ГЕРБ Даниела Савеклиева има 2515 преференциални гласа. Тя обаче ще влезе в парламента, тъй като се нарежда на четвърто място в депутатската листа след първите трима преференциални депутати. ГЕРБ е възможно да вземе и пети мандат.

При БСП възможните мандати са два плюс един.

При ДПС също са вероятни два мандата. Един депутат остава за Обединените патриоти.

Ако БСП  има трима народни представители от Благоевградска област , то това ще бъдат -Тома Томов, Богдан Боцев и Николай Бошкилов.

Богдан Боцев бе трети в листата, но преференциите го поставят на второ място. Той е от Гоце Делчев, досегашен зам.кмет на общината.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ЗА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ