Евродепутатът Николай Бареков изпрати отворено писмо до създателите на "конкурентната" на "Презареди България" нова партия "Да България". Ето какво пише Бареков:
Няколко разлики между такива низвергнати като мен и лъскавите "умни и красиви" типажи като Христо Иванов и спонсора му Прокопиев. 


1. Никога не съм бил във властта и никога не съм бил министър в правителството на Борисов или някое друго.
2. За разлика от Прокопиев никога не съм редил задкулисни сделки с Борисов или с други политици като Иван Костов или Георги Първанов. И за разлика от него и фамилия Берберяни никога не съм съден за неплатени данъци. Не съм приватизирал без пари държавни фирми и концесии за милиарди. Нямам заменки тип "кон за кокошка" - срутени панелки срещу златни имоти в центъра на София за милиони.
3. Никога не съм правил трикове на избирателите си. Не съм гласувал за кабинета Борисов 2 и не съм гласувал 20 милиарда дълг за децата ни. Доказано!
4. Моята партия беше ограбена от Борисов и олигархията, а реформаторите гласуваха с тях.
5. Никога не съм гласувал с ГЕРБ, БСП и ДПС за никаква псевдо "съдебна реформа"
6. Никога не съм бил коалиционен партньор с агент Гоце
7. За разлика от Прокопиев и Христо Иванов нямам роднини, майки и бащи партизани, братовчеди - агенти на ДС и комунисти, обслужващ персонал на Тодор Живков из резиденциите му.
8. Не се срамувам, че съм познавал Цветан Василев. Но питам къде отидоха ограбените милиарди от КТБ. Питам Василев и питам кабинета в оставка, който обеща да разследва и накаже виновните. Прокопиев срамува ли се ортаклъка си с Василев сега? Доколкото помня, преди щяха да се убиват един другиго.
9. Защо телевизиите на статуквото БТВ и Нова обслужват едновременно властта на статуквото и проекта на Прокопиев - Иванов, а мен обругават и клеветят или игнорират? Кой, ако не приватизаторът с РМД-тата Прокопиев е част от статуквото?
10. Защо Прокопиев, Борисов, Марешки, Сидеров и Каракачанов не обявят още отсега бъдещата си коалиция? Един от друг ли се срамуват?

Господин Прокопиев, знам от години, че мечтаехте да си имате лична партия, а в бизнеса да заемете мястото на Илия Павлов, Емил Кюлев, Георги Илиев и Цветан Василев. Да бъдете патрон. Все пак се знаем с вас и съпругата ви от години. Знам, че настоящият прокурор ви пречи да заметете следите си и тези на аверите ви Трайчо и Дянков. Знам го и ви влизам в положение. Защото лично аз съм подавал десетки сигнали срещу вашите престъпни бизнеспрактики в прокуратурата. Вие манипулирате борсовата търговия, което е престъпление, наказуемо с доживотен затвор в любимите ви САЩ. Вие и "Каолин" отровихте водата и разболяхте от рак с веществото арсен стотици жители на град Меричлери. Защо тези сигнали все още не са превърнати в обвинителни актове срещу вас и вашите съучастници? Не се ли срамувате вие, едно от лицата на статуквото, ограбило българите, да правите антикорупционна партия за лично ползване? Вие сте голям циник, но явно имате и голям политически чадър над себе си. 
Колкото и да искате, няма да станете политик. И вашите подставени лица също не стават за политици. За политиката трябва интелигентност, харизма и много работа конкретно за хората. Питайте сегашния ви съдружник Цветан Василев, той ви познава отлично и знае най-добре.


Господа Иванов и Прокопиев, искате ли искрено операция "Чисти ръце" в следващия парламент? Тогава предложете на вашите бъдещи партньори наравно с КТБ и Булгартабак парламентът да разследва приватизацията на "Каолин", цялата приватизация от времето на Иван Костов и Агнешките главички, продажбата на държавни акции чрез Булброкърс на Фондовата борса и приватизацията на енергийните монополи (ЕВН, ЧЕЗ и пр), на които Прокопиев беше личен консултант. 
Защо отговорихте с шикалкавене на въпроса дали ще замените Реформаторския блок като следваща патерица на ГЕРБ? Явно решенията се диктуват в ухото на послушкото Христо Иванов от неговите началници, които се интересуват само от икономическата си изгода. Тъжната истина е, че новата "антикорупционна партия", известна като "Продай България", ще служи за разменна монета, ако въобще влезе в парламента, на своите задкулисни ментори. Прокопиев мечтае да влезе в ролята на олигарх, който да балансира между истинските партии. Тези опити на богаташите да стават политици винаги завършват с пълен крах за тях самите. Ако не вярва, Прокопиев да се обърне за съвет към Белград. Въпросът е докога ще взимате избирателите за наивници, а прокуратурата ще ви оставя да безчинствате безнаказано с откраднатите от приватизацията пари.