Приключи срещата между преговорните екипи на ГЕРБ и „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“ в сградата на Народното събрание във връзка със съставянето на правителство, информира "Фокус". Преговорите продължиха повече от 4 часа.
"С Обединени патриоти намираме консенсус по сектор „Сигурност“, „Енергетика“, „Спорт“ и „Туризъм“. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти след срещата.

„Разговорите продължават. Надяваме се, че до края на седмица ще имаме вече параметри, които ще бъдат публично оповестени пред вас. В момента започнахме да говорим по секторни политики“, каза той.

Цветанов поясни, че утре продължават с преговорите. „Искам да благодаря на колегите от Обединени патриоти за конструктивния разговор“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ. Той изрази убедеността си, че утре и в оставащите дни ще имат резултати от преговорите, които ще могат да бъдат публично оповестени и ще бъдат основата за едно 4-годишно управление с министър-председател Бойко Борисов. 

От страна на "Обединени патриоти" в преговорите участваха: Борис Ячев, лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, Миглена Александрова, Десислав Чуколов и Станислав Станилов. 

Преди срещата пред журналисти съпредседателят на „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов зави, че не очаква преговорите да приключат скоро. От своя страна зам.-председателят на ПП ГЕРБ коментира, че е оптимист за резултата от диалога.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!