Днешната позиция на част от парламентарната група на РБ за връщане на мандата е изразена без проведено гласуване в рамките на групата и без кворум. Тя не може да бъде официална и окончателна. Това се казва в позиция на СДС, разпратена до медиите само часове след като съпредседателят на групата на блока Найден Зеленогорски от ДБГ обяви, че било „единодушно“ решено да не се правят никакви опити за съставяне на кабинет.
От „Раковски“ 134 припомниха решението на Изпълнителния съвет на блока от вторник, че ще направят всички опити за съставяне на кабинет и едва когато те са изчерпани ще върнат мандата, съобщава "Монитор".  

„Последваха консултации с Патриотичния фронт, на които Блокът получи уверение за подкрепа, при определени условия, които РБ не отхвърли. В същото време, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, заяви на консултациите с РБ на 6 декември, че след получаване на мандата, отново ще се проведат разговори между двете формации“, посочиха от СДС. И настояха в понеделник преди да отидат на „Дондуков“ 2 да се проведе ново заседание на Изпълнителния съвет и на Реформаторския блок, на което да бъде взето окончателно решение по въпроса.