От няколко дни не спя спокойно. Нощес се прибрах от Варна и сутринта бях активна. Toва заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на bTV.
"Спокойно ще спя и ще чакам Борисов в съда и той ще загуби делото. Всичко това е изопачено, използвах поговорка "Крадецът вика дръжте крадеца". Ако това е забранено в България - добре.

Смятам, че Борисов има вътрешно партиен проблем. Там не всичко е мобилизирано и това дело е доказателство", добави Нинова по повод информацията от по-рано днес, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще я съди.

"Не изпитвам носталгия към комунизма. Ценя хората, които тогава са строили България. Ние сме най-демократичната партия в момента у на. Ние сме единствени, които въведохме напълно пряката демокрация и единствените, които подтикнахме да се вкарат нови лица. Ние самоограничихме властта си в партията с максимален мандат 2 г. на лидер и показахме, че властта не ни е самоцел", изтъкна лидерът на БСП.

Запитана за постиженията на социалистическия период, тя заяви: "Индустрия, достъпно здравеопазване, инфраструктура и пътища...".

на въпрос какво й е отнел социализмът, Нинова отвърна: "Нищо, била съм твърде малка за да помня всичко".