Председателят на БСП Корнелия Нинова предлага дебат - пряк двубой с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Лидерът на социалистическата партия приема с уважение поканите на всички водещи медии и  затова предлага дебатът да бъде на неутрална територия и да бъде отразен от всички медии, съобщиха от пресцентъра на БСП.
Както БЛИЦ съобщи, по-рано днес лидерът на социалистите Корнелия Нинова хвърли ръкавицата към основния си опонент и председател на ГЕРБ Бойко Борисов. "Не се притеснявайте, че съм жена, господин Борисов. Отдавна чакам  да се разберем като мъже", заяви лидерът на БСП. 

Борисов й отговори през медиите, че с жени трудно се надговаря и сеир на хората не иска да прави. "Да се явим с екипите. Да си извадят министрите, сядаме тема по тема и казваме който каквото има да казва, а народът ще си избере”, заяви той. 

Часове по-късно от пресцентъра на партията съобщиха, че Борисов е приел поканата на Нинова и ще участва, заедно с екипа, изготвил програмата на партията, в предизборен дебат срещу БСП. "Дебатът ще се проведе на 28.02.2017 г. (вторник) от 19:30 часа. Нова телевизия бе първата медия, изпратила официална покана за дебат. Ще приемем същия формат и в Би Ти Ви", съобщиха още от ГЕРБ.