Николай Ненчев (БЗНС) е първият лидер от Реформаторския блок, който направи коментар след загубата на изборите. Той избра да се обърне към избирателите си през социалната мрежа фейсбук. Там Ненчев първо благодари за подкрепата на избирателите.

"Благодаря на всички за подкрепата, която получих вчера, като кандидат за народен представител от пловдивски избирателен район. Търся и намирам причините и в себе си за слабите резултати. Разбира се, ще поема и своята отговорност - винаги съм го правил! Търся обаче и причините извън себе си", написа бившият военен министър. След провала на трите десни партии и оставката на Радан Кънев, Николай Ненчев очаквано направи коментар за разделението вдясно. Припомни писмо, което е написал до Радан Кънев, Христо Иванов и Гроздан Караджов точно преди регистрацията в ЦИК.

"Не получих смислени отговори. Питам се, защо оставихме повече от 300 000 българи не представени?", коментира Ненчев и разкрива, че отново изпраща това писмо до доскорошните си съмишленици. "И пак питам - каво ни попречи тогава да бъдем заедно?", добави той.

Ето част и от писмото: "Драги Радане, Гроздане и Христо, Позволявам си да се обърна така към Вас, защото мисля за Вас като за приятели и съидейници. Обръщам се към Вас като председател на ПП БЗНС, който е част от Реформаторския блок, но и като човек, който в последните 25 години бе ангажиран с политическия живот в страната.

Пиша Ви в един изключително важен и труден за българската демокрация момент. Пиша Ви с горчивина в душата, защото съм убеден, че, когато за пореден път през този четвърт век с непремисленото си докрай поведение на политици в дясното политическо пространство, объркваме демократично мислещите граждани и наши избиратели.

Надявам се и вярвам, че осъзнаваме отговорността, която, като лидери на политически партии, носим именно днес, когато съществува реалната опасност след предстоящите парламентарни избори България да бъде отклонена от пътя, за който години наред заедно работихме и в постигането, на който има и частица от нашите усилия. Приятели, Обръщам се към Вас воден от вярата, че няма да допуснем за пореден път разделението в дясното политическо пространство да убие надеждите на хората за справедливо и честно управление на европейска България".

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ЗА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ