Границата е добре пазена. Справихме се чудесно. Оградата ще бъде завършена в най-скоро време, възможно е до края на годината. Това заяви военният министър в оставка Николай Ненчев.
Той се зарече да съдейства максимално на наследника си, за да го въведе в това, което до момента сме направили. „Надявам се политиката му да не е различна от тази, която следвах аз. Положението не трябва да бъде подценявано. Много е важно какви ще бъдат отношенията ни с Турция, Гърция и Македония. Сътрудничеството с всяка една от съседите ни е от изключително значение и залог за успех”, подчерта Ненчев пред Нова телевизия.  

„Най-големият ми страх е да не тръгнат потоците от Турция, там има над 3 млн. бежанци. Трябва да бъдат взети всички превантивни мерки, за да не допуснем това”, каза още Ненчев и добави, че България е една от малкото държави, които се справя с проблема.

По повод политическите трусове в страната министърът в оставка заяви, че България няма нужда от политическа дестабилизация. От думите му стана ясно, че премиерът е споделял пред министрите намерението си да подаде оставка, ако ГЕРБ не спечелят изборите. „Той направи това пред цялото общество и трябва да го поздравим за тази постъпка”, подчерта Ненчев.  

Той коментира и сътресенията в Реформаторския блок. Според него, докато съществува в този си вид, РБ ще го има. „Аз продължавам да твърдя, че това е успешен политически проект. Ще продължа да работя РБ да се запази в този си вид, дори и да продължи да се развива. ДСБ сами трябва да вземат своето решение дали да останат в блока”, заяви той.  

„Няма промяна в отношението ми към казуса със съпругата на г-н Радев и конфликта на интереси. Не се отричам от думите си, имало е конфликт на интереси”, каза още Николай Ненчев.