Съвсем нищо изненадващо. Схемата се развива точно както бе описано в прословутите стенограми. От тях научихме как действа машината на Иво Прокопиев и приятели.
Не, че някой се съмняваше в методите им на действие. Но за първи път черно на бяло получихме точно потвърждение за маниера им на работа. И то от устата на самите участници. А част от тях бяха – издателят Иво Прокопиев, шефката на „Медиапул“ Стояна Георгиева, Иван Бедров от Клуб З (собственост на подсъдимия Огнян Донев, който заедно с Прокопиев и Сашо Дончев е член на Съюза на издателите), Христо Иванов, лидер на „Да, България“ и други.
Само две седмици след въпросното потвърждение бригадата за специално предназначение (Както гласеше лафът от комунистическата мемоаристика – доста близка до Прокопиев и Христо Иванов, в съответствие с номенклатурния им произход) реши да ни направи своеобразно показно. Какво се случи накратко?
Журналистът от „Медиапул“ Полина Паунова (същата бе автор на фалшивата новина, пак в „Медиапул“, че ЕК искала оставката на Цацаров) пусна в социалната мрежа клип, на който червеният олигарх Сашо Дончев се жалва от Цацаров. Главният прокурор поискал среща с него, на която е оказал натиск. В последствие се оказа, че (по думите на домакина на срещата Георги Гергов) Дончев е поискал срещата с Цацаров. На нея той е оказaл натиск към държавния обвинел, за да повлияе на подчинените му прокурори в посока касаеща лично бизнеса на Сашо Дончев казус.
Но истината никога не е интересувала Прокопиев – идеолог на фабриката за фалшиви новини, осветен като такъв лично от лидера на ГЕРБ и бъдещ премиер – Бойко Борисов.

Веднага темата бе поета от медиите на подсъдимите издатели Иво Прокопиев и Огнян Донев. Фалшификатът заля и фейсбук – грижата за това имаха хората около Христо Иванов – членове на „Да, България“, „Протестна мрежа“ и близки до Прокопиев НПО-та.
След това казусът отиде към служебната телевизия. В БиТ гостува Сашо Дончев, който един час спускаше на сайтовете на подсъдимите олигарси, удобни манипулации и внушения. Приятелското интервю бе водено естествено от Полина Паунова, която пусна пиянското видео на газовия червен барон. Която отново припомням пусна и фалшивата новина, че Еврокомисията искала оставката на Цацаров.
След интервюто онлайн пространството бе буквално залято с подбрани пасажи от раздумката. За това пак спомогнаха медиите на Прокопиев и Донев плюс техните хора в социалните мрежи.

Целта бе да се предизвика вниманието на големите телевизии, които през уикенда да стартират серия предавания по темата. Точно както бе описано от Прокопиев в стенограмата, просто сега приложи теорията на практика.
В същото време Христо Иванов и партията му „Да, България“ поискаха оставката на Главния прокурор. Този акт видимо бе част от цялостния замисъл. Дончев вдига топка през БиТ, тя се поема от сайтовете, същата топка вдига и Иванов. В последствие трябваше двамата да обиколят телевизиите. Е, Дончев успя, а Иванов – не.

Но планът продължава.
Сега вече дойде редът на протеста пред Съдебната палата.
Той е рекламиран във фейсбук като недоволство на гражданите срещу задкулисието. Ситуацията е малко като Великата октомврийска социалистическа революция. Нито е велика, нито е октомврийска, не е социалистическа и не е през октомври.

Протестът не се организира във фейсбук, а в офисите на Прокопиев, Огнян Донев и Христо Иванов.

Протестът не е недоволство срещу Цацаров, а от делата, които прокуратурата води срещу подсъдимите олигарси.

Протестът не е на граждани, а на работещи за олигарсите пионки – в партия, медии и НПО-та.

Протестът не е срещу задкулисието, защото го организира задкулисието. Онова, което видяхме в стенограмите как организира политически проект. Така днес организира и протест. Задкулисието протестира срещу задкулисието. Все едно Владо Кузов да протестира пред детска