"Ще дам имунитета си, но искам прозрачност. Трябва да има комисия, която да разгледа дали е правилно да ми се взима имунитета. Ако не вземе такова решение, ще си го дам сам. Аз съм невинен и не се притеснявам от това". Това разкри Веселин Марешки в студиото на "Лице в лице" по bTV.
"Един депутат ме запозна, че са мародерствали и други хора. Едни хора са откраднали имота на една жена, а до нейния имот е моя. В един момент тези хора стават прекалено нагли и се пренасят и на моя имот, където строят кухня. Има крайно решение на върховния съд и сега аз съм подсъдим, че съм го бил изнудвал за наем, а той не иска да плаща наем и започва обратно мародерстване. Мен ме бяха предупредили", разказва лидерът на "Воля". 

"Направиха ми проблем, че съм му набил един шамар. Кой в България се арестува за шамар? Обвинението е, че съм го рекетирал за 5 хиляди лева. Целта е да ме заплашват банките. При мен работят компании, които са в топ 10 в света от години. С милиардите, които въртим всяка година е ясно, че няма да вляза в подобна ситуация с 5 хиляди лева. Това са нелепости и целта далеч не е да вляза в затвора. Системата е такава, че има прокурорски чадър върху тези хора. Схемите са като тези с ало-измамниците. В един момент, обаче, посягат на един не толкова беззащитен човек, т.е. на мен" , обясни още той, като допълни: 

"Караха ме да докажа, че съм собственик. Показах документ, но не се ориентираха по него. Аз вече имам доказателство, че върху мой имот има незаконна постройка. Не ме интересува какво правят вече, но делото ми продължава и ме обвиняват в изнудване".

"Сотир Цацаров ми иска имунитета, защото съм народен представител и това е процедурата. Така е правилно", каза още той.

"Но други искат да ме сготвят тихомълком", твърди Марешки.

Той коментира и разследването на БНТ, което го уличава в в печалби от реекспорт на скъпи лекарства по схема с "мъртви души".

"Единственото, което ме е притеснявало е когато са се давали възможности на турбо идиоти да пускат в пространството каквото си поискат. Когато се говори за нашата аптека и аптека в село, която не е наша, остава с впечатлението, че наша аптека е правила тези неща. Ако спрем да внасяме лекарства за българските граждани, няма да има кой да ги предоставя. Всъщност нас ни конкурират с незаконни действия. Ако се опитат да кажат, че това наша аптека прави реескорт, ще се стигне до затвор", каза в заключение Марешки.