Няма да ставам еврокомисар. Такава тема не стой на дневен ред. За нас най-важно е да довършим започнатото. От ГЕРБ не искам след нас да има потоп, затова и в оставка продължаваме да довършваме важни обекти. Това заяви в предаването „Беновска пита” по Канал 3 министърът в оставка Лиляна Павлова.
Трябва да знаем, че коалицията и мнозинството, такова каквото го имаше, го направихме в името на стабилността. Но коалицията се разпадна още преди президентските избори. Част от нашите досегашни партньори подкрепиха опонента ни и затова се стигна до оставката на кабинета, защото власт и управление се взимат, когато имаш подкрепа от хората и партньори, заяви тя.

Последния месец се шири див популизъм, а това не носи нищо добро. От ГЕРБ направихме страшно много, хората го одобряват и харесват, но явно това не е достатъчно, поясни министърът в оставка.

БСП не могат да са по-силни от нас. Най-вече във волята да се строи или пък да усвояват качествено еврофондове. Те не могат да изпълняват добре проектите или да ги изпълняват докарай, каза Павлова и допълни: Те са много силни на приказки, но са много слаби в делата.

Плащаме сметките и вересиите на БСП дълги години. От ГЕРБ ще покажем с дела и завършени проекти какво правим, допълни Павлова.

Със сигурност имаме и грешки, но направихме много. Например сега не предвиждаме увеличение на винетките, а за цената им доста ни обвиняваха, каза регионалният министър.

За мен важно е да има приемственост. Затова апелирам този, който ще наследи властта: Ако някой спре или недовърши магистрала Хемус и магистрала Струма, това би било престъпление, категорично заяви Павлова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!