Според мен шансът правителството да си изкара мандата е много нисък. Това каза лидерът на ПП АБВ Константин Проданов за резултатите на коалиция „АБВ – Движение 21“ в предсрочните парламентарни избори, цитиран от Фокус.
„За мен перспективата при следващото правителство е сравнително краткосрочна. То няма да даде стабилността на България, която тя желаеше. В този смисъл мисля, че и ние останалите формации трябва с едно око да гледаме към възможни сътресения и да очакваме нов кръг от избори в краткосрочен или дългосрочен план. Ако има нещо, което би го задържало малко по-дълго на повърхността, това е, че ни предстои председателство на ЕС. Възможно е да има и външен натиск върху голямата партия да „устиска“ положението, докато не мине председателството“, коментира Проданов.

Според него това дава перспектива най-късно до втората половина на следващата година. „Има всички шансове правителството „Борисов 3“ за трети път да не си изкара мандата и да бъде изгонено от хората“, добави той. 

Проданов подчерта, че са задали много ясен тон на конгреса си преди два месеца. „Той беше към радикална лява, автентична политика, базирана на традиционните леви ценности. Това ще продължим да защитаваме. За мен е очевидно, че България има нужда от ляво управление. Нашата борба продължава в тази посока. Що се отнася до сътрудничеството с „Движение 21“, то беше за явяване съвместно на тези парламентарни избори. С приключването им, приключва и формалният ангажимент, който имаме за споразумение. Работихме добре с тях и предстоят разговори, за да видим по какъв начин да продължим взаимодействието си и за в бъдеще“, каза още Константин Проданов.