Мисля, че ГЕРБ ще си извлече поуки от тези избори и няма така лесно да се отказва от мандата си, както го направи предния път. Подозирам, че ще се опитат да направят управление и коалиция, която да е трайна. Това каза в интервю за БНР Емил Кошлуков, който коментира резултатите от проведения вчера предсрочен парламентарен вот.

Според него има възможност спокойно да бъде съставено правителство. "Нека да видим изцяло резултатите и да разберем дали изобщо влиза Марешки, но според мен, ако влезе той, кабинетът може да бъде съставен съвсем спокойно - има мнозинство, което да го подкрепя и не виждам проблем за съставяне на правителство. Според мен няма такъв", категоричен беше Кошлуков.

"Допреди седмица горе-долу всички социолози даваха превес на БСП, така че изненадата е, че БСП загуби изборите и, разбира се, че ГЕРБ печели за четвърти път парламентарни - такова нещо не е ставало в новата българска история. За останалите партии мисля, че прогнозните резултати бяха горе-долу оправдани", допълни той. "Същото го изиграха през 2012, когато отново се раздели "Синята коалиция". ГЕРБ пак беше спечелил изборите, но направиха кабинет "Орешарски".

Това беше съвсем скоро, би трябвало тази обица на ухото да стои. Обяснението е в егото и самонадеяността на десни лидери - за мен това е лично обяснение, персонално е", заяви Кошлуков относно представянето на "сините" десни партии. Той коментира още, че предизборната кампания е преминала под знака на опасенията от намесата на Турция.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ЗА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ