Връзката ми със сина ми Рафаел е много силна. Най-голямата ми болка е, че е толкова далеч от мен. Виждаме се само на Коледа, той работи сериозно нещо. Иска да прави докторантура. Това заяви пред Мон Дьо по Нова телевизия лидерката на БСП Корнелия Нинова.
"Той следи моите политически изяви и ми дава съвети. Каза ми след изборите да не се притеснявам и да продължавам. Научих го да не се възгордява и да е скромен човек. Не даваше да го караме с кола на училище, защото другите ходели с трамвай. Не искаше нови дрехи, защото другите не си купували. Без ние да искаме, вкарват семействата ни в политиката. На загубата на изборите ми каза последно, че ме обича", призна Нинова.

"Татко беше голям българин. Последният ни разговор беше тежък и тъжен, защото той беше много болен. Исках да го погаля и прегърна, а той вече нямаше сили. Казах му колко много го обичам. На неговият гроб си задавах много въпроси, търсих много отговори. Той усещаше в последния ни разговор, че вече не е добре и ме помоли да не плача на погребението му", призна червената лидерка.

"Най-впечатляващият политик в световната история е Маргарет Тачър, а в момента, може би Тереза Мей. Искам историята да напише за мен, че съм била добър лидер. Ако не бях политик, щях да свиря на китара и да имитирам Висоцки. Ако бях Господ щях да казвам за себе си "Постара се"", завърши Нинова.