"Добре съм, гледах вчерашното участие на Георги Гергов. Нищо не бих му казала, аз не съм тук да отговарям на Георги. За нас този въпрос политически е затворен. Аз съм тук да отговарям на тези 1 милион българи, които повярваха, че БСП е променена". Това заяви изненадващо в ефира на bTV Корнелия Нинова по повод вчерашните атаки на Георги Гергов в същото студио. 

"Г-н Хекимян, ще отговоря на всички въпроси. Мисля, че има две големи политически причини. След изборите имаше група за натиск върху мен от политически лица, от моята партия да направим непременно голяма коалиция с ГЕРБ. Този натиск продължи, после предложението за Деница Златева и да стана председател на парламента. 

Твърдият отказ да направим коалиция с ГЕРБ е причината това сега да се случва. Спрях феодалите, които подреждат местата в БСП", заяви още лидерът на БСП. 

"Един месец беше ад. Вкарвам Георги Гергов в политическото задкулисие, той беше част от натиска и вчера го каза. Беше на мнение, че трябва да правим голяма коалиция и след това да стана председател на парламента", разкри още Нинова.

"Смятам, че политиците не могат да се занимават с такива неща. Нарушаване на политическия морал е причината за оставката на Гергов. Участвала съм в срещи и те не са били тайни", обясни тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!