Започваме реални действия за промяна на БСП с цел превръщането й в модерна лява партия. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция днес.
„В събота, 26 ноември, свикваме Национален съвет плюс общински председатели, областни председатели, народни представители и Национален предизборен щаб, актива от цялата страна. На този Национален съвет ще предложим да се вземат следните решения - първо, ще си направим анализ и отчет за свършеното по време на кампанията“, коментира Нинова и заяви, че ще анализират и политическите събития след изборите и ще обсъдят предстоящите политически събития. Нинова заяви ,че ще се предложи свикване на заседание на конгреса в първата половина на януари.

„Мотото на този конгрес е „Промяната в БСП“, коментира Нинова, цитирана от "Фокус". „Мисля, че започнахме да я правим. Трябва да продължим процесите при нас. Целта, която си поставяме, е БСП да бъде модерната лява партия и да отговорим на този конгрес и в бъдещите си действия и политики на четири въпроса“, заяви Корнелия Нинова. Лидерът на БСП обяви, че ще предложи на конгреса да приеме нова предизборна платформа, с ясни конкретни ангажименти, да стъпи на автентичните леви ценности.

„Второ, ще предложим нова коалиция за парламентарни избори 2017 – различна от досегашната коалиция „БСП лява България“, в която участват 13 партии. Ще предложим организационна промяна в партията, такава с каквато да покажем, че отговаряме на очакванията на хората за промени в партията. Много пъти сме си говорили с вас, че трябва да отворим партията, да дадем път на млади, кадърни хора“, заяви Корнелия Нинова.

„Много ми се иска с тази промяна да продължим стила, който започнахме на президентската кампания – без задкулисие, без договорки с партийни елити, с лобита, с олигархични кръгове и т.н. Открито нов стил в политиката“, коментира Корнелия Нинова. „Това е голямо предизвикателство за нас, за партията. Даваме си сметка какво ни чака. Наясно сме какво може да се случи след този Национален съвет и след конгреса“, допълни Корнелия Нинова. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ НА БСП НА 26 НОЕМВРИ!