Младежи от бургаската структура на ГЕРБ, които са много активни в дейността си и в посланията в социалната мрежа, са били масово атакувани от хакери снощи, съобщиха представители на МГЕРБ, цитирани от БургасИНФО.
Членовете на организацията са били на Осмия зимен университет, който партията организира за младежите си и вчера се е провеждал в Сандански.

„Около 19 часа започнахме да качваме снимките си от мероприятието, да публикуваме нашите послания и кадри с бившите министри на правителството на ГЕРБ, когато достъпът до профилите ни беше блокиран.Един по един останахме без връзка със социалната мрежа и това продължи часове.“, коментираха потърпевши младежи. Те се учудват на подобна акция, защото считат това за твърде неприятен начин за водене на предизборна битка. „Не е коректно да се случва това, всеки трябва да има възможност да изложи и защити позициите си“, каза Галя Василева, която е представител на младежите в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Бургас. На хакерска атака са били подложени други ключови фигури на ГЕРБ снощи.