”Няма никакво разцепление в ”Обединени патриоти”. Ако прегледате репортажите от регистрирането на коалицията, ще видите някои от хората, които днес са недоволни. Ще видите как са щастливо усмихнати пред ЦИК една седмица по-рано. Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването ”Денят на живо” по Канал 3.

"Всъщност аз съм човекът, който е разговарял с Бойко Борисов след разпускането на парламента, а не Валери Симеонов. Пак неточна информация! Пак изстрели във въздуха", призна Каракачанов.
 
"Няколко дни преди да завърши 43-тото Народно събрание аз и г-жа Нинова пихме кафе и си говорихме. От там тръгна тази приказка, че аз съм водил преговори с БСП. Преговори не сме водили, защото каквито и преговори да водиш, решенията ги взима колективният орган – политическият съвет на Коалиция ”Обединени патриоти”, в който аз съм единият, а колегите Сидеров и Симеонов са другите двама. Това не е вярно. Говорил съм с Борисов, а не с Нинова, ако говорим след разпускането на парламента и то сме си говорили за нещата, които можеше да бъдат направени в рамките на 42-то Народно събрание", разкри лидерът на ВМРО.
 
"Преговори няма и не е логично да има докато не минат изборите, след което ще има нормални преговори. Ще преговаряме с всички български партии!", категоричен бе той. 
 
"Истината е, че няма как две партии да направят мнозинство - ГЕРБ и ПФ да направят правителство или БСП и ПФ да направят мнозинство. Тук българските политици трябва да си зададем въпрос – Сядаме ли на масата да разговаряме по проблемите, които седят пред нацията – бедността, ниските пенсии, ниските доходи, битовата престъпност, проблемите с нелегалната миграция, спънките пред българският бизнес и икономиката, и предстоящото председателство на ЕС. Ако действително има разум и почтеност в българските политици логично е да намерят формулата, при която да има законно избрано правителство, което може да е с мандат година-година и половина, с много ясна програма от 5-6 неща, които да бъдат свършени", обобщи Красимир Каракачанов.
 
"Програмно правителство с подкрепата на всички български политически партии. Аз предполагам, че нещо такова ще има и затова няма смисъл да се водят някакви преговори предварително и задкулисни договорки да се правят", предположи той.
 
"Предполагам, че ГЕРБ и БСП доста ще поспорят кой да бъде премиер. Мисля, че Борисов и Нинова сами трябва да потушават страстите в себе си, защото в края на краищата политиката не е занимание за чесане на собственото его. Политиката е служба на обществото. Аз така го разбирам. В името на това да има нормално българско правителство аз няма никакви претенции да бъда какъвто и да е", каза още той.
 
"Може би ГЕРБ и БСП ще се разберат трудно в първите два мандата", предположи още Каракачанов.