Трите партии са равнопоставени в коалицията. Имат равни позиции в листите. Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по време на пресконференция, на която Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака” и ВМРО” обяви основните водачи на листите си за предстоящите предсрочни парламентарни изброи, информира "Фокус.
Каракачанов обясни, че при подредбата на листите са взимани предвид имената на хората, както и анализа на резултатите от предходните избори. „Г-н Симеонов и на миналите избори водеше в 23-ти МИР, логично е да го води пак. Г-н Сидеров винаги е водил 25 многомандатен избирателен район, логично е той да е водач. Аз съм водил, от 2013-та година насам, плевенската листа, логично е да водя, след като хората ме номинират там. Това е принципът”, аргументира се Каракачанов. 

На пресконференция лидерът на „Атака” Волен Сидеров обяви, че въпреки включването му в списъка с водачи на листи, той все още не е взел окончателно решение дали да участва в изборите. „Все още обмислям, но колегите настояват да има участие от моя страна”, посочи Сидеров.

Във връзка със своя избирателен район, където вече известните водачи на листи са лидерите на БСП и ГЕРБ – Корнелия Нинова и Бойко Борисов, както и Светльо Витков от ПП „Глас народен”, Волен Сидеров коментира: „Надявам се това да бъде територия на политическа битка, а не на размяна на квалификации и обвинения”.