„Обединени патриоти” ще разговарят с ГЕРБ. Лидерът на ВМРО и съпредседател в коалицията Красимир Каракачанов посочи, че всички партии, които ще влязат в парламента, трябва да седнат на една маса и да сложат край на разделението между ляво и дясно, предаде "Дарик".
"Обединените патриоти" ще разговарят с ГЕРБ, но лично моето мнение е, че трябва да се търси диалог между българските партии, защото проблемите, които съществуват от години пред българското общество и пред българските граждани, не могат да се разрешат по сегашния модел на разделяне на ляво и дясно, на противопоставяне, конфронтация и омраза.

27 години игрички на леви и десни и днес българският народ е най-бедният в Европа, с най-ниска раждаемост, най-висока смъртност, най-ниски доходи, най-голям процент на ракови заболявания, инсулти, инфаркти. До това доведе конфронтацията в България 27 години", каза Каракачанов.

По думите му, ако не се намери диалог и единство и обединение между партиите по основните въпроси - доходите на хората, икономиката, отношение към бизнеса, административна реформа, здравеопазване, битова престъпност и така нататък, не се ли намери единство между партиите по тези въпроси, ще продължаваме да си играем на леви и десни, един ще печели, друг ще губи и българският народ ще продължава да живее зле.
 
Предлагам нормален диалог между партиите, отсече Каракачанов.