Няма противоречия между партиите в „Обединени патриоти”. Ясно е кои са мандатите на НФСБ, кои са на ВМРО и кои на „Атака”. Те са разпределени пропорционално, за да има справедливост. Не мерим трите партии, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.  
„Не коментирам колеги от други партии в Патриотичен фронт. Имам нормални контакти с всички български политически партии, в това число ГЕРБ и БСП. Не е коректно да коментирам изявленията и на Димитър Байрактаров, той също е в НФСБ. Но той твърди неща, които не са истина. Има хора, които са доволни, ако са напред в листите и стават недоволни, когато ги няма там”, каза Каракачанов пред bTV.
 
„Ако някой е бил против тази коалиция, защо не го каза през лятото. Ние бяхме единствените, които излязоха с обща кандидатура за президентските избори”, попита лидерът на ВМРО.
 
„Ясно е, че ние сме несистемен играч. Партиите на системата не харесват това, че патриотите се обединиха. Много им се иска на някои хора да не сме единни, но и този път ще ги разочароваме”, каза още Каракачанов.