Най-логичният въпрос е защо подадохме оставка при тези параметри на държавата. Заварихме 5,8% дефицит и крах. Има една дума, тя се казва морал. Камерън загуби своята кауза и се оттегли. Така постъпи и Матео Ренци – загуби и си тръгна. Той ще се върне, но с по-голям резултат. Това заяви по време на 11-та годишна среща на правителството с бизнеса, министър-председателя в оставка Бойко Борисов.
„Считам, че правилно дадохме оставка”, каза още Борисов и добави, че не е оптимист за бъдещето.

„Аз съм категорично против коалициите, които ни се приписват в бъдеще. Как ще направим коалиция с БСП, ще махнем плоския данък и ще минем към прогресивен ли? Абсурд! По-добре да има правителство на малцинството, отколкото широка и разбита коалиция", обясни Борисов. 

"Изключително трудна работа е. Компромиси, компромиси, компромиси и винаги се трупат на най-голямата партия. Който спечели изборите, да си носи отговорност. Това е нашата програма", посочи той.

„Убеден съм, че Корнелия Нинова ще участва в съставянето на това служебно правителство. Г-жа Нинова се притеснява от факта, че излиза и казва, че няма да влияе на правителството. Как този генерал, който е дълбоко уважаван от мен, ще излезе и ще направи правителство, след като никога не се е занимавал с политика. Той трябва да направи всичките си приятели министри, за да успее.
 
Животът показва, че всичко, което съм прогнозирал, се случва. Ако г-жа Нинова участва в съставянето на правителството, аз съм спокоен, това е демокрацията. Ако не участва, тогава съм притеснен", заключи Борисов и пожела на присъстващите да са живи и здрави.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ПО ГОРЕЩАТА ТЕМА