ГЕРБ и Обединените патриоти се подписаха под коалиционното споразумение за бъдещото управление на страната. Съюзът между тях стана факт в стаята на ПГ на ГЕРБ в парламента.  
Под документа своите подписи положиха лидерът на партията с най-много народни представители Бойко Борисов и съпредседателите на Обединени патриоти Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов.

Според предварителната уговорка, то трябваше да се подпише след празниците. Патриотите обаче настояли да не се получава мандат, преди да има сложени подписи под основния документ за бъдещото управление.

„Споразумението регламентира начина на вземане на решение, структурата на МС и други важни. В него сме фиксирали един премиер, четирима вицепремиери и 17 министри. Един от вицепремиерите ще отговаря за европейското председателство на ЕС”, обясни пред медиите лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
 
„Решенията ще се взимат с консенсус. Това е демократичното“, каза от своя страна Валери Симеонов. По думите му политическият съвет най-вероятно ще заседава всяка седмица, за да има съгласуваност по всички въпроси, които решава Министерският съвет и политическото ръководство на коалицията.

Симеонов посочи, че разпределението на министерствата ще бъде предоставено на медиите в отделен анекс, който тепърва предстои да се изготви и прогнозира, че той ще бъде готов в началото на май. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ