"Обадих се лично на Корнелия Нинова. Не е хубаво нито мъжете да се правят на жени, нито жените да се правят на мъже. Все пак съм мъж и й предложих да дискутираме. Но тя пак ми отказа дебат", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на среща със симпатизанти в Кюстендил, след като лидерката на БСП го отряза за дебат.

"Не - тя тотално ми отказа. И измрънка "Или това, или това". Ми като не искаш много ти здраве, аз пък идвам в Кюстендил", заяви Борисов.

"Ако Нинова има по-добър екип и могат да управляват по-добре от нас - добре. Ще стана отстрани и ще започна да пляскам", каза бившият премиер.

Той уточни, че от ГЕРБ са били доста толерантни към БСП. "Та ние сложихме най-червената Мая Манолова да е омбудсман", заяви още той.

"Правят поголомни промени с техни си кадри, откакто БСП са на власт", поясни Борисов.

"Кой е очаквал, че след като Румен Радев спечели изборите за президент ще управлява Огнян Герджиков? Затова аз попитах Нинова, ако те спечелят, който ще управлява. Но останах без отговор", каза още Бойко.

"Можеше да не допуснем това. можеше да останем на власт и да не подаваме оставка, но нямаше да е честно. Дадохме оставка, за да видим хората какво пак ще изберат. Ние не сме комунисти да се запъваме и властта да я даваме само с кръв", изригна той.

"Сега са на власт и пак само говорят какво ще направям. Ама много ги моля - не правете нищо", заяви Борисов, визирайки проблема с Уестингхаус, който завари в началото на първия си мандат.
 

"Много благодаря на Герджиков, че поне призна днес, че миналото правителство му е оставило доста пари. Но държа да отбележа: оставихме им 880 милиона лева излишък. Сега вече са с 50 милиона по-малко. Ще видим март месец каква ще е сметката. Защото ние мачкахме контрабандистите, където ги докопаме", поясни Борисов.

"Дори не искам да убеждавам хората дали от ГЕРБ сме по-добри или не. То е видимо. От ГЕРБ имаме много пряка връзка с народа. С него идентифицирахме два много сериозни проблема - образованието и бюрокрацията", уточни бившият премиер.

"България бе като остров на стабилност на Балканите. Дано на 26 март имаме акъл и да не го потопим и него", каза Борисов, визирайки случващото се в съседните ни страни - протести, недоволство и лоша икономика.

"Нинова иска да се прави на мъж с Бойко Борисов, но предполагам, че не смеят да се изправят срещу нашите ескперти", каза пък бившият финансов министър Владислав Горанов. 
 




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!