Президентът Румен Радев нареди на служебното правителство никой от министрите повече да не повдига темата за българския еврокомисар, съобщава "Канал 3".
Радев е провел заседание с премиера Огнян Герджиков и министрите във вторник вечерта, по време на което е изтъкнал изрично мнението си. Той неведнъж досега е посочвал, че е редно следващото българско правителство, редовно избрано от парламента, да излъчи новия български еврокомисар.

По време на съвещанието държавният глава изрично е забранил на министрите си да повдигат темата за българския еврокомисар, както и тази за присъединяването на България към Еврозоната.

Припомняме, че и двете теми изведнъж се наредиха в челото на дневния ред на коментарите на служебния кабинет, най-вече на неговия премиер Огнян Герджиков. Неведнъж досега министър-председателят коментираше пред медиите, че ще излъчи еврокомисар, ако преговорите за следващо правителство се проточат.

Герджиков дори уточни, че той ще бъде жена, което хвърли в публичното пространство имената на Гергана Паси, Меглена Кунева и Миглена Плугчиева. По време на тайното съвещание при президента министрите са отговаряли на въпроси, свързани с предприети от тях назначения и възникнали от това проблеми.