Валентин Симеонов, шеф на търговското дружество „Снабдяване и търговия” на Министерството на отбраната, е получил заповед за уволнение, твърди 24 часа. На негово място е бил назначен Александър Методиев Петков, който идва от частния бизнес.
„Снабдяване и търговия” е най-апетитното дружество в МО. То от години се занимава с реализация на ненужните за армията оръжия, боеприпаси, военна техника и друго имущество.

Симеонов е бил уволнен без мотиви. Той управлява дружеството за втори път в последните 6 години. Последно изтъргува 5 пъти по-скъпо 122-мм снаряди в сравнение с цените на сделки отпреди 7-8 г. Само за 2016 г. дружеството е продало оръжия и муниции за близо 4 млн. лв.

Сменени са и Огнян Чалъков, изпълнителен директор на военния холдинг „Терем” ЕАД, както и шефът на борда Христин Петков. На техните места са назначени Тодор Богданов и Станчо Петков. За 2016 г. холдингът за първи път от доста години е реализирал печалба от 3,6 млн. лв.

В неделя пък се завъртя интрига, че вицепремиерът и военен министър Стефан Янев бил станал член на БСП. Такъв риторичен въпрос зададе на брифинг неговият предшественик Николай Ненчев. По-късно дори бе споменато, че Янев е получил червената си книжка на 12 февруари, и то в партийната организация на лидерката на БСП Корнелия Нинова. Министър Янев не членува нито в БСП, нито в която и да е друга партия, казаха от МО. Вероятно член на БСП е станало лице със същото име и фамилия.