Един експертен кабинет би бил копие на Орешарски или на този на Беров.  Кабинет, който не се основава на реална подкрепа на избирателите, ще бъде много по-слаб. Едно би било, ако ГЕРБ със своя мандат биха излъчили правителство, друго е като при сегашните конструкции се търси решение. Това коментира Трайчо Трайков от Реформаторския блок.
"Аз не участвам в усилието за създаване на ново правителство. Смятам, че то е обречено. Такова правителство би било заложник, който може да бъде разстрелян всеки един момент, каза Трайков пред bTV.

Той обаче не даде точен отговор на въпроса дали му е предлагано да участва в експертно правителство.

Запитан трябва ли да има нов проект в дясно, какъвто мъти Радан Кънев, той заяви, че поотделно никоя малка дясна лидерска формация не може да бъде припозната от голямото мнозинство хора, които търсят подобно представителство. „Ако парламентарните избори са толкова скоро, няма време за създаване на нови партии. Трябва да се търси в рамките на сега съществуващите политически формати”, каза още Трайков.

„РБ свърши дори повече, отколкото се очакваше във всеки момент на съществуването му. Той беше на дръвника много пъти, но успяваше да избяга”, каза още той.

Според него Румен Радев трябва да вземе по-активно участие в политическия живот сега. „Ще е от полза, ако отсега започне да поема своята отговорност”, подчерта той.