Kомисия "Ревизоро" в 44-ия парламент ще надзирава НАП и Агенция "Митници, ще се бори със сивия сектор и контрабандата. Това решиха депутати по предложение на депутата от Обединените патриоти Емил Димитров. Бившият шеф на митниците извади аргумента, че и без друго правим различни анкетни и временни комисии, които не вършат работа, като за горивата и картелите в миналото Народно събрание, съобщава Канал 3.
Комисията бе сформирана на косъм, тъй като срещна отпор на коалиционния партньор - трима от ГЕРБ гласуваха против, а шестима се въздържаха, като изразиха резерви, че няма как парламентарна комисия да се бори с контрабандата. Първоначалното наименование на комисията бе редактирано и на финала се реши да се нарича Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивия сектор и контрабандата.

Забележка под формата на закачка отправи юристът от ДПС Хамид Хамид, който предложи на майтап въпросът да се отложи, за да бъде решен от Коалиционния съвет на ГЕРБ и Патриотите. Той даже даде рамо на Ревизоро и заедно с БСП и депутатите на националистите гласува "за" комисия "Ревизоро". Мотивира се, че всеки път ДПС ще се възползва от всеки пробив в Коалиционния съвет.

Честита комисия, Ревизоро, поздравиха го колегите му веднага след създаването на комисията, която вероятно ще оглави именно патриотът.