Политическа партия ГЕРБ води убедително и с голяма преднина пред опонента си БСП в град Солун. Това стана ясно след приключване на изборния ден. В района на Атика и островите са упражнилите правото са на глас общо 3943 души, изчисли в. Български новини.
Като цяло изборният ден в Гърция приключи спокойно и без инциденти. Сериозни инциденти не бяха регистрирани през изборния ден освен туристическото нашествие от Турция в северна Гърция и основно в градовете Комотини и Александруполис. Ситуацията беше овладяно бързо. 

Само около 50 души успяха да гласуват в град Комотини, а останалите загубили търпение и се отказаха. Малък инцидент бе регистриран и в град Кавала, където гръцки полицейски служител нахлу в изборната секция да проверява документите на гласуващите, но и там бързата намеса на членовете от СИК предотврати създалото се напрежение. 

За разлика от предишни години, определено имаше в пъти по-голям интерес за гласуване от страна на българите в Гърция. Опашки се образуваха сутринта, докато в следобедните часове бе спокойно.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСКЛУЗИВНИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН!