"В рамките на това Народно събрание няма как да има стабилно, устойчиво и работещо правителство." Това каза зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева пред журналисти в парламента. "Президентът има право да даде мандата на когото той реши, нека да изчакаме", застрахова се тя. Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/5920924 © www.24chasa.bg
В 43-тото Народно събрание няма как да има стабилно, устойчиво и работещо правителство. Тази позиция на ГЕРБ потвърди зам.-председателят на парламентарната група Цвета Караянчева, след като по-рано днес БСП върна мандата за съставяне на кабинет, а президентът Росен Плевнелиев обясни, че рулетката с мандатите ще завърши с РБ.

Вчера реформаторите бяха на среща при премиера в оставка Бойко Борисов, за да поискат неговата подкрепа за техен кабинет, но резултат от разговорите нямаше, като уговорката бе когато наистина получат мандат, тогава да коментират въпроса. Самият Борисов обаче също вече неведнъж подчертава, че най-доброто и демократичното решение за държавата в момента е да се отиде на избори.

Караянчева също подчерта в кулоарите на НС, че все пак ще продължат разговорите с РБ, когато наистина получат мандата. „Ако ГЕРБ откажат подкрепа, връщаме веднага мандата”, потвърди от своя страна пък Борислав Великов от РБ, според когото по-вероятно е да има предсрочни парламентарни избори.

Междувременно пък от ПФ поставиха три условия за евентуална подкрепа за кабинет на РБ - ръст на минималната пенсия, подсилване охраната по границата и справяне с битовата престъпност. Красимир Каракачанов обаче наред с това се възмути, че държавата ни се управлявала на практика от няколко чужди посолства в София и еврочиновници от Брюксел.