Георги Марков проговори пред БЛИЦ за предложението на Бойко Борисов да стане депутат на ГЕРБ в следващото правителство. "Имам направено предложение от г-н Борисов с уговорка след Нова година да говорим за това", разкри бившият конституционен съдия.  
Преди дни Георги Марков е придружил Борисов в Унгария за срещата с Виктор Орбан.

"Бях в делегацията, поканен от Бойко Борисов, като първия председател на парламентарната група за приятелство с Унгария. Беше уникално, тържествено, самата сграда и обстановката", разказа Георги Марков и разкри част от диалога между унгарския премиер Виктор Орбан и Бойко Борисов:

"Орбан каза за Бойко: "Аз не мога да се бъркам във вашите вътрешни работи. Работил съм през годините с много премиери на България, с които по-добре, с които не чак толкова, но с вас наистина работя най-добре!" След това го изпрати до колата.  
Орбан и Бойко Борисов имат много старо приятелство, още от 2008 г. Аз самият много уважавам Орбан. Имам кореспонденция с него, получавал съм лично писма  и съм негов почитател от далечната 88-ма година, когато се говореше за перестройка", разкри още Георги Марков и разказа, че при срещата си с Орбан Бойко Борисов го представил като "най-добрия оратор и бъдещ депутат на ГЕРБ". 



Визитата завършва и с обща снимка, която вече бе разпространена и в социалните мрежи. 

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ