Скандалът между Елена Йончева и Бойко Борисов разнищиха Иван Гарелов и Георги Харизанов тази сутрин в студиото на "Здравей, България".
"Лично на мен не ми е ясно за какво става въпрос. Борисов спомена Дянков, той пък насочи вниманието към БНТ. Темата там е заключена обаче. С Елена сме колеги, разпитах я. Според нея няма засичане на това, че е снимала филм в Сомалия и разни преговори между Франция и България преди време", заяви Гарелов.

"Очаквах от Елена Йончева по-високо ниво на разговора с дебата с Делян Добрев. Господин Гарелов направи хубава хронология на нещата, но от БНТ темата наистина е заключена. Тя обвинява ГЕРБ в кражба, това не е редно", заяви представителят на Института по дясна политика Георги Харизанов. 

"На дебата Добрев се засегна от последната нейна реплика. Той тогава сам призна, че са изровили неща за нея. Явно атаката е била подготвена предварително и се задейства от премиера, защото Добрев се отказа да го направи в ефир. Така залогът става много по-голям. Залага се цялата кампания на ГЕРБ", заяви журналистът.
 

"Още от началото на август месец, се казва, че българското разузнаване трябва да плати 2 милиона на френското разузнаване. Както Борисов каза, "Ако бъде заведен иска, ще бъда длъжен да изискам специализираната прокуратура да разсекрети някои документи". Тя дори не можа да каже кой краде от санирането, при положение, че и хора на БСП се санират", заяви Харизанов.

"В тази кампания Бойко Борисов се държа много по-умерено и не прави груби грешки. Това казах и преди време в интервю, но на другия ден, след като го дадох, последва това нещо. Този акт на Борисов, може да изиграе същата роля, като случилото се с Бокова на предните избори. Изходът от това нещо е незабавно да се извини", смята Гарелов.

"Елена нищо не подозира. Не знае за какво става въпрос", каза още журналистът.

"Всички лъжи трябва да се пресичат в зародиш. Явно Борисов има факти и знае какво стои зад тях, за да говори толкова смело и посочва този казус за конфлирт на интереси", завърши Харизанов.