"Започнахме да се чудим колко е засилено присъствието в Черно море всъщност. Ако е по-малко - не е добре, ако е повече - пак не е добре, защото ни превръща в цел. Добрата новина е, че МО са препотвърдили позицията на правителството. Сега ни притеснява онова, което казва Корнелия Нинова", това заяви в ефира на Канал 3 Валентин Радев - бивш депутат от ГЕРБ е екс-заместник-министър на отбраната в кабинета "Борисов 1". 
Той е категоричен, че от ГЕРБ много ясно са заявили, че не искат страната да участва в регионални формирования, "а формирования зедно с НАТО, с всички съюзници", поясни Радев.

"Ние въобще не си мислим за никакъв плацдарм, нека това да е ясно на госпожа Нинова. Чужди кораби идват и правят учения - но за тези учения ние уведомяваме и Русия.", допълни той.
 
По думите му, ученията, започнали от 1 февруари териториалните води на Украйна, са рутинни и руската страна е уведомена за това с каква цел са там корабите на държави-членки на НАТО. 
 
Разликата между нас и Прибалтийските държави е, че там има постоянно присъствие на силите на НАТО, а при нас засилено присъствие ще има, само при мигрантски натиск или заплаха, посочи Радев.