Започна извънредната пресконференция на БСП. Пред журналисти се изправи лидерът на партията Корнелия Нинова. "Правим това изявление с уговорката, че няма окончателни резултати. Искам да поздравя победителя ГЕРБ. Промяната е процес, така че продължаваме напред. Това каза лидерът на Столетницата.
"Потвърждаваме резултата на президента Радев. Поздравявам ГЕРБ за победата, но ако бъдем поканени за коалиция, няма да се съгласим", каза още тя.

"Ние сме принципни в политиката. Ако те не успеят да направят кабинет и на нас ни бъде връчен мандат, ние ще се опитаме да създадем правителство в името на стабилността на България", обеща тя.

Припомняме, че по-рано лидерът на Столетницата събра водачите на листите в щаба си и проведоха няколко часа заседание.

Ето и цялото изявление на Нинова:

"Бихме искали да поздравим победителите ГЕРБ. Благодаря на всички българи, които днес упражниха правото си на глас.  Благодаря на онези близо 1 млн. българи, които повярваха, че ние сме промяната и ни подкрепиха. Промяната е процес и ние продължаваме напред заедно. За БСП днешният ден показа, че сме увеличили двойно подкрепата си спрямо 2014 г, когато имаме 505 хиляди гласа. Почти три пъти се е увеличила подкрепата за една година – преди една година, по това време, имахме 10% подкрепа, а сега - около 30%. Чакаме окончателните резултати. Потвърждава се резултатът на президента Радев на първи тур, когато се брои партийният вот. Това доказва, че сме на прав път и продължаваме да работим за промяната, която започнахме в България. Ще изпълняваме безпрекословно това, което сме обещали на хората.
С Изпълнителното бюро на БСП решихме няколко принципни неща. Отново поздравявам ГЕРБ за победата, но ако бъдем поканени от тях за разговори и за коалиция, няма да участваме в такава. В политиката има принципни неща. Ние сме заявявали в кампанията и по принцип- че програмите ни са коренно различни, че ние сме алтернатива на ГЕРБ и че искаме промяна на статуквото.  Ако те не успеят да съставят кабинет и на нас ни бъде връчен мандат, ние ще опитаме да направим правителство на България, в името на нейната стабилност и на предстоящото председателство на ЕС. "
 
 
 
 
 
 
 
 


 

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСКЛУЗИВНИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН!